CakeryBySusanne

Lagkage med ribs og hvid chokolade

Ribs er bare definitionen på sommer. Ribs er et bær med en syrlig-bitter smag, og det gør det velegnet til kager, for at skabe kontrast til det søde. Klik på billedet og kom direkte til siden med opkriften på denne lækre sommerkage. 


30. oktober 2019 - Chokoladekage med hindbærmousse


Chokoladekage med hindbærmousse

I en kage er der til 10-12 personer

Du skal bruge:

- en springform 25 cm

- Silikoneform, jeg har brugt en eclipseform og en rund form, der måler 20cm.

 

1. Start med at lave din hindbærmousse, følg linket https://www.nemmehjemmesider.dk/userAdminNew/builder/designs/responsive01/index.asp?loadContent=417177

2. Når du har lavet din hindbærmousse fyldes den i en ønsket silikoneform, og sættes på frys i min 4 timer og gerne natten over. Det er vigtigt, at din mousse er helt frossen.

3. Herefter laves din chokoladekage, følg link til opskrift https://www.nemmehjemmesider.dk/userAdminNew/builder/designs/responsive01/index.asp?loadContent=417173

4. Når din mousse er frossen tages den ud af formen, og du har nu en mousse der fremstår knivskarp. Du kan pynte den som du ønsker. På billedet kan i se jeg har glazed den ene kage og den anden er sprøjtet med en velvet chokoladespray. Gældende for begge pyntemetoder er at din kage er frossen. Hvis du ønsker at glaze din kage, finder du opskriften her https://www.nemmehjemmesider.dk/userAdminNew/builder/designs/responsive01/index.asp?loadContent=417182

5. Placer din mousse på chokoladekagen og pynt den som du ønsker.

 



Velkommen til min hjemmeside


Lagkage med ribs og hvid chokolade

til 8-10 personer

 

Blondie

135 g smør

135 g hvid chokolade (jeg bruger Callebaut)

3 æg

75 g rørsukker

112 g hvedemel

En knivspids salt

 

Smelt smørret og den hvide chokolade sammen i en gryde ved svag varme. Æg og rørsukker piskes lyst og luftigt. Vend herefter forsigtigt din smør/chokoladeblanding i æggesnapsen, for til sidst at sigte mel og salt ned i blandingen. Det hele vendes forsigtigt sammen.

Beklæd en springform (22cm) med bagepapir i bunden, eller hæld dejen i en silikoneform, som vist på billedet nedenfor.

Bundes bages ved 180 grader varmluft i ca. 30 min. 

Lad herefter bunden køle helt af, inde bunden befries fra springformen/silikoneformen. Nu kan bunden skæres til, så den passer i din - i dette tilfælde Saturn silikoneform (20cm).




Ribskompot/mousse

4 blade husblas

220 g ribs

110 g rørsukker

2 tsk. vaniljepasta (eller korn af 1/2 vaniljestang)

Saft og skal af en 1 citron

3 dl fløde

 

Udblød husblas i koldt vand i 15-20 min.

Ribsene skylles, og koges med rørsukker, vaniljepasta, citronsaft- og skal i ca. 10 min. Gryden tages af varmen, og væden sigtes fra ribsmassen. Lad saften stå et øjeblik, så den ikke er er brandvarm, hvorefter husblassen smeltes i den lune ribssaft. Lad nu ribssaften svale til stuetemperatur. Den ribsmasse der er tilbage efter ribssaften er siget fra kommes på blondiebunden og kommes hurtigt på frys, hvor det kan sætte sig lidt, så det er nemmere, når bunden senere skal sænkes ned i moussen. 

Fløden piskes til en let skum, og vendes forsigtigt sammen med ribssaften af 3 omgange. 



Glaze

6 blade husblas

1 dl fløde

0,5 dl vand

150 g sukker

150 g glucosesirup 

150 g hvid chokolade

Div. Pastafarve 

 

Husblas udblødes i koldt vand i 10 -15 min.

Fløde, vand, sukker og glucosesirup varmes op til lige under kogepunktet, så sukkeret smelter. Herefter smeltes husblassen ned i den lune masse og rør dt forsigtigt sammen.

Hak den hvide chokolade og kom den i en høj kande. Hæld den varme væske op til chokoladen og før stavblenderen forsigtigt og skråt ned i massen og blend nu glazen blank og fin. 

Fjern eventuelle luftbobler og lad glazen køle til 41-42 grader. Dæk glazen til med film, så der ikke danner sig en hinde øverst. 




Når glazen rammer 41-42 grader fordeles den i 3 lige store skåle/krus og indfaves med de ønskede farver. Jeg har brugt lys rosa, mørk rosa og hvid. Glazen hældes skiftevis med de 3 farver (ca. 6 gange af hver farve) ned i den høje kande, der holdes let skråt. 

Når glazen er 36 grader, er den klar til at komme over kagen. 

Kagen befries fra silikoneformen, og placeres på en riste og kan nu glazes. Pyntes som man har lyst. 

Placer herefter kagen på et fad, hvor den kan tø stille og roligt i køleskabet. Den er klar til at blive spist efter ca. 4 timer. 








Hjemmeside? Få din egen her...