CakeryBySusanne

Lidt om personen bag denne hjemmeside, nemlig mig:

Jeg hedder Susanne og er 37 år gammel, og til dagligt arbejder jeg som sygeplejerske på en ortopædkirurgisk afdeling. Jeg bor med min kæreste Ebbe og sammen har vi en datter Isabella på 4 år. Vi bor i et dejligt hus i Vesthimmerland i en mindre by, Farsø.

Jeg har en stor passion for bagværk og bruger meget tid i mit køkken. Passionen for at bage har altid været der, men tog til i løbet af året 2018. Jeg er kronisk syg og lever med en godartet tumor i halsen, som indimellem volder mig nogle problemer. Jeg havde i 2018 en længere periode med sygdom, hvor jeg ikke kunne varetage mit arbejde som sygeplejerske, men jeg var for rastløs til at sidde stille. Det faldt mig derfor ganske naturligt at bruge tiden i mit køkken, hvor der efterhånden blev bagt mere og mere.

Ebbe er slet ikke til kage, så det er lidt op af bakke for ham at bo under samme tag som mig, for der bliver efterhånden bagt relativt meget på vores fælles adresse. Men tilgengæld siger Isabella, familien, venner, naboer og mine kolleger på sygehuset aldrig nej tak til kagelaugh

Jeg leger med diverse kagesammensætninger og laver kage på bestilling. Hvis I skulle have nogle spørgsmål eller ønsker en kagebestilling, så gå til fanen kontakt mig på forsiden, hvor I finder relevant information.

Skulle I have lyst så følg mig på Instagram @cakerybysusanne, hvor jeg deler kagebilleder og andre billeder fra min hverdag.

Tak fordi I læste med, kan I have en dejlig dagwink

heartSusanne Mortensenheart

Lagkage med ribs og hvid chokolade

til 8-10 personer

 

Blondie

135 g smør

135 g hvid chokolade (jeg bruger Callebaut)

3 æg

75 g rørsukker

112 g hvedemel

En knivspids salt

 

Smelt smørret og den hvide chokolade sammen i en gryde ved svag varme. Æg og rørsukker piskes lyst og luftigt. Vend herefter forsigtigt din smør/chokoladeblanding i æggesnapsen, for til sidst at sigte mel og salt ned i blandingen. Det hele vendes forsigtigt sammen.

Beklæd en springform (22cm) med bagepapir i bunden, eller hæld dejen i en silikoneform, som vist på billedet nedenfor.

Bundes bages ved 180 grader varmluft i ca. 30 min. 

Lad herefter bunden køle helt af, inde bunden befries fra springformen/silikoneformen. Nu kan bunden skæres til, så den passer i din - i dette tilfælde Saturn silikoneform (20cm).
Ribskompot/mousse

4 blade husblas

220 g ribs

110 g rørsukker

2 tsk. vaniljepasta (eller korn af 1/2 vaniljestang)

Saft og skal af en 1 citron

3 dl fløde

 

Udblød husblas i koldt vand i 15-20 min.

Ribsene skylles, og koges med rørsukker, vaniljepasta, citronsaft- og skal i ca. 10 min. Gryden tages af varmen, og væden sigtes fra ribsmassen. Lad saften stå et øjeblik, så den ikke er er brandvarm, hvorefter husblassen smeltes i den lune ribssaft. Lad nu ribssaften svale til stuetemperatur. Den ribsmasse der er tilbage efter ribssaften er siget fra kommes på blondiebunden og kommes hurtigt på frys, hvor det kan sætte sig lidt, så det er nemmere, når bunden senere skal sænkes ned i moussen. 

Fløden piskes til en let skum, og vendes forsigtigt sammen med ribssaften af 3 omgange. Glaze

6 blade husblas

1 dl fløde

0,5 dl vand

150 g sukker

150 g glucosesirup 

150 g hvid chokolade

Div. Pastafarve 

 

Husblas udblødes i koldt vand i 10 -15 min.

Fløde, vand, sukker og glucosesirup varmes op til lige under kogepunktet, så sukkeret smelter. Herefter smeltes husblassen ned i den lune masse og rør dt forsigtigt sammen.

Hak den hvide chokolade og kom den i en høj kande. Hæld den varme væske op til chokoladen og før stavblenderen forsigtigt og skråt ned i massen og blend nu glazen blank og fin. 

Fjern eventuelle luftbobler og lad glazen køle til 41-42 grader. Dæk glazen til med film, så der ikke danner sig en hinde øverst. 
Når glazen rammer 41-42 grader fordeles den i 3 lige store skåle/krus og indfaves med de ønskede farver. Jeg har brugt lys rosa, mørk rosa og hvid. Glazen hældes skiftevis med de 3 farver (ca. 6 gange af hver farve) ned i den høje kande, der holdes let skråt. 

Når glazen er 36 grader, er den klar til at komme over kagen. 

Kagen befries fra silikoneformen, og placeres på en riste og kan nu glazes. Pyntes som man har lyst. 

Placer herefter kagen på et fad, hvor den kan tø stille og roligt i køleskabet. Den er klar til at blive spist efter ca. 4 timer. 


Hjemmeside? Få din egen her...