CakeryBySusanne

Hasselnøddetærte


Jeg elsker nødder og chokolade og synes de komplimenterer hinanden så godt. Derfor er hasselnøddetærten også en af mine yndlingskager. 

Min opskrift her passer til en rektangulær tærteform, der måler 10,5 cm x 26,5 cm. Jeg bruger en perforeret tærteform, da jeg synes den giver et fint udtryk, men også fordi du er sikret en sprød tærtedej, og det kan vi jo godt lide. 

 
.

Mørdej:

100 g hvedemel

50 g flormelis

60 g smør

1 æggeblomme

 

Nøddemazarin:

80 g marcipan

40 g smør

60 g rørsukker

30 g hasselnødder

1 spsk. mel

1 æg 

 

Mælkechokoladeganache:

100 g mælkechokolade 

1/2 dl fløde

10 g glucosesirup 

 

Pynt:

Lidt smeltet mælkechokolade

Hakket hasselnødder

Rød skovsyre

 

Mørdej:

Alle ingredienser æltes til en ensartet dej med hænderne eller som jeg i min foodprocessor. Det er nemt og så får man ikke fedtet fingre, som jeg har det lidt svært ved. 

Ælt dejen kortvarrigt på bordet, så den samler sig. Herefter sættes dejen på køl i en times tid, eller på frost, hvis du er tidspresset. 

Mørdejen rulles ud på bagepapir, og udstikkes med din perforerede tærteform. Dejen udenom tærteformen fjenes og samles let. Rul den resterende dej flad, og skær strimler, som du nu kan beklæde kanten rundt i din tærteform med. Tryk let rundt langs kanterne, så mørdejen sætter sig i de små huller i tærteformen. 

Nu er mørdejsbunden klar, og sættes til side, imens du laver nøddemazarinen. 

Nøddemazarin

Alle ingredienser køres på din foodprocessor, eller æltes godt i hænderne til du har en ensartet masse. Fordel massen på din mørdej, men fyld kun halvt op, da det vil hæve i ovnen under bagning. 

Bages ved 200 grader varmluft i ca. 20min.
.

Mælkechokoladeganache: 

Chokoladen hakkes fint, og kommes i en skål. 

Varm herefter fløde og glucosesiruppen op, i en gryde, til lige under kogepunktet. Hæld derefter flødemassen over chokoladen og rør rundt med cirkulære bevægelser i midten af skålen - indtil chokoladen er smeltet sammen med fløden og du nu har en ensartet masse.

Lad ganachen stå og sætte sig i 10 min og fordel den herefter på kagen. 

Kagen pyntes og serveres. Lagkage med ribs og hvid chokolade

til 8-10 personer

 

Blondie

135 g smør

135 g hvid chokolade (jeg bruger Callebaut)

3 æg

75 g rørsukker

112 g hvedemel

En knivspids salt

 

Smelt smørret og den hvide chokolade sammen i en gryde ved svag varme. Æg og rørsukker piskes lyst og luftigt. Vend herefter forsigtigt din smør/chokoladeblanding i æggesnapsen, for til sidst at sigte mel og salt ned i blandingen. Det hele vendes forsigtigt sammen.

Beklæd en springform (22cm) med bagepapir i bunden, eller hæld dejen i en silikoneform, som vist på billedet nedenfor.

Bundes bages ved 180 grader varmluft i ca. 30 min. 

Lad herefter bunden køle helt af, inde bunden befries fra springformen/silikoneformen. Nu kan bunden skæres til, så den passer i din - i dette tilfælde Saturn silikoneform (20cm).
Ribskompot/mousse

4 blade husblas

220 g ribs

110 g rørsukker

2 tsk. vaniljepasta (eller korn af 1/2 vaniljestang)

Saft og skal af en 1 citron

3 dl fløde

 

Udblød husblas i koldt vand i 15-20 min.

Ribsene skylles, og koges med rørsukker, vaniljepasta, citronsaft- og skal i ca. 10 min. Gryden tages af varmen, og væden sigtes fra ribsmassen. Lad saften stå et øjeblik, så den ikke er er brandvarm, hvorefter husblassen smeltes i den lune ribssaft. Lad nu ribssaften svale til stuetemperatur. Den ribsmasse der er tilbage efter ribssaften er siget fra kommes på blondiebunden og kommes hurtigt på frys, hvor det kan sætte sig lidt, så det er nemmere, når bunden senere skal sænkes ned i moussen. 

Fløden piskes til en let skum, og vendes forsigtigt sammen med ribssaften af 3 omgange. Glaze

6 blade husblas

1 dl fløde

0,5 dl vand

150 g sukker

150 g glucosesirup 

150 g hvid chokolade

Div. Pastafarve 

 

Husblas udblødes i koldt vand i 10 -15 min.

Fløde, vand, sukker og glucosesirup varmes op til lige under kogepunktet, så sukkeret smelter. Herefter smeltes husblassen ned i den lune masse og rør dt forsigtigt sammen.

Hak den hvide chokolade og kom den i en høj kande. Hæld den varme væske op til chokoladen og før stavblenderen forsigtigt og skråt ned i massen og blend nu glazen blank og fin. 

Fjern eventuelle luftbobler og lad glazen køle til 41-42 grader. Dæk glazen til med film, så der ikke danner sig en hinde øverst. 
Når glazen rammer 41-42 grader fordeles den i 3 lige store skåle/krus og indfaves med de ønskede farver. Jeg har brugt lys rosa, mørk rosa og hvid. Glazen hældes skiftevis med de 3 farver (ca. 6 gange af hver farve) ned i den høje kande, der holdes let skråt. 

Når glazen er 36 grader, er den klar til at komme over kagen. 

Kagen befries fra silikoneformen, og placeres på en riste og kan nu glazes. Pyntes som man har lyst. 

Placer herefter kagen på et fad, hvor den kan tø stille og roligt i køleskabet. Den er klar til at blive spist efter ca. 4 timer. 


Hjemmeside? Få din egen her...