CakeryBySusanne


Cheesecake med karamel

Mange i min familie elsker cheesecake, og netop derfor er det også en af de kager jeg ofte laver. Og hvad enten man er nybegynder eller erfaren i et køkken, er det en kage, der er nem at gå til. 

Denne kage passer til en 24 cm springform.

8-10 personer

Ingredienser

Kiksebund:

200 g digestivekiks 

100 g smeltet smør

50 g mandelsplitter

 

Cheese/karamelcreme:

2 blade husblas

75 g karamelsovs

2,5 dl fløde

200 g neutral flødeost

50 g flormelis

2 tsk. vanilepasta

 

Karamelgele:

3 blade husblas

1,5 dl mælk

120 g karamelsovs

 

Pynt:

Knust digestivekiks

Friske bær

Kyskager

Evt. Chokoladekugler fra Special Moment

 

Fremgangsmåde 

Kiksebund

Blend dine kiks fint i en foodprocessor. Smelt smøret. Rør din blendede kiks, mandelsplitter og smør godt sammen i en skål. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og kageplast langs siderne. Alternativt kan du finde det fad kagen skal serveres på og brug en justerbar kagering beklædt med kageplast - kiksemassen fordeles jævnt i bunden af formen eller på fadet. Pres det godt sammen, og stil bunden i køleskabet i 1/2 - 1 times tid, eller på frost for at speede processen op. 




Cheese/karamelcreme:

Udblød husblas i koldt vand i 10-15 min. 

Kom 1/2 dl fløde og karamelsovsen i en gryde og varm det, til blandingen er smeltet sammen. Tag gryden af varmen og vrid Husblassen for vand og rør det ud i karamelmassen. Karamelmassen skal nu køle af. 

Imens piskes flødeost, flormelis og vaniljepasta i en skål til en ensartet masse. I en anden skål piskes den resterende fløde til en let flødeskum.

Rør karamelmassen i flødeostemassen, og vend herefter med en dejskraber forsigtigt den letpiskede fløde i ostemassen. Fordel karamelostemassen på kiksebunden. Glat om nødvendigt ostemassen med en vinklet palet. 

Kagen stilles på køl i ca. 4 timer, eller kom den i fryseren i 1-2 timer.

Imens forberedes karamelgelelåget. 

Karamelgele:

Udblød husblas i koldt vand i 10-15 min.

Mælk og karamelsovs kommes i en lille gryde, hvor det opvarmes til du har en ensartet masse. Vrid husblassen for vand og opløs den i karamelmassen. Massen køles ned til omkring 35 grader inden den forsigtigt hældes over kagen. 

Kagen sættes igen på køl eller frost til geléen har sat sig. 

Frigør kagen fra kageplast og pynt den som du ønsker. 





Lagkage med ribs og hvid chokolade

til 8-10 personer

 

Blondie

135 g smør

135 g hvid chokolade (jeg bruger Callebaut)

3 æg

75 g rørsukker

112 g hvedemel

En knivspids salt

 

Smelt smørret og den hvide chokolade sammen i en gryde ved svag varme. Æg og rørsukker piskes lyst og luftigt. Vend herefter forsigtigt din smør/chokoladeblanding i æggesnapsen, for til sidst at sigte mel og salt ned i blandingen. Det hele vendes forsigtigt sammen.

Beklæd en springform (22cm) med bagepapir i bunden, eller hæld dejen i en silikoneform, som vist på billedet nedenfor.

Bundes bages ved 180 grader varmluft i ca. 30 min. 

Lad herefter bunden køle helt af, inde bunden befries fra springformen/silikoneformen. Nu kan bunden skæres til, så den passer i din - i dette tilfælde Saturn silikoneform (20cm).




Ribskompot/mousse

4 blade husblas

220 g ribs

110 g rørsukker

2 tsk. vaniljepasta (eller korn af 1/2 vaniljestang)

Saft og skal af en 1 citron

3 dl fløde

 

Udblød husblas i koldt vand i 15-20 min.

Ribsene skylles, og koges med rørsukker, vaniljepasta, citronsaft- og skal i ca. 10 min. Gryden tages af varmen, og væden sigtes fra ribsmassen. Lad saften stå et øjeblik, så den ikke er er brandvarm, hvorefter husblassen smeltes i den lune ribssaft. Lad nu ribssaften svale til stuetemperatur. Den ribsmasse der er tilbage efter ribssaften er siget fra kommes på blondiebunden og kommes hurtigt på frys, hvor det kan sætte sig lidt, så det er nemmere, når bunden senere skal sænkes ned i moussen. 

Fløden piskes til en let skum, og vendes forsigtigt sammen med ribssaften af 3 omgange. 



Glaze

6 blade husblas

1 dl fløde

0,5 dl vand

150 g sukker

150 g glucosesirup 

150 g hvid chokolade

Div. Pastafarve 

 

Husblas udblødes i koldt vand i 10 -15 min.

Fløde, vand, sukker og glucosesirup varmes op til lige under kogepunktet, så sukkeret smelter. Herefter smeltes husblassen ned i den lune masse og rør dt forsigtigt sammen.

Hak den hvide chokolade og kom den i en høj kande. Hæld den varme væske op til chokoladen og før stavblenderen forsigtigt og skråt ned i massen og blend nu glazen blank og fin. 

Fjern eventuelle luftbobler og lad glazen køle til 41-42 grader. Dæk glazen til med film, så der ikke danner sig en hinde øverst. 




Når glazen rammer 41-42 grader fordeles den i 3 lige store skåle/krus og indfaves med de ønskede farver. Jeg har brugt lys rosa, mørk rosa og hvid. Glazen hældes skiftevis med de 3 farver (ca. 6 gange af hver farve) ned i den høje kande, der holdes let skråt. 

Når glazen er 36 grader, er den klar til at komme over kagen. 

Kagen befries fra silikoneformen, og placeres på en riste og kan nu glazes. Pyntes som man har lyst. 

Placer herefter kagen på et fad, hvor den kan tø stille og roligt i køleskabet. Den er klar til at blive spist efter ca. 4 timer. 






Hjemmeside? Få din egen her...