CakeryBySusanne

Vaniljebunde

Denne opskrift passer til en springform på 24-26 cm - afhængig af hvor tyk du vil have bundene, jeg bruger en på 26 cm.

Ingredienser

6 æggeblommer

140 g sukker

3 tsk. vaniljepasta

110 g kagehvedemel

1 tsk. bagepulver

6 æggehvider

2 spsk. sukker

 

Sådan gør du:

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepasta i ca. 10min til du har en lys og luftig masse.

Bland mel og bagepulver sammen og sigt det ned i din æggemasse. Vend det forsigtigt rundt. Pisk dine æggehvider stive og tilsæt de 2 spsk. sukker og pisk herefter i 1 minut.

Fold dine æggehvider i dejen ganske forsigtigt og med en let hånd, til du har en ensartet masse.

Læg et stykke bagepapir i bunden af din springform, fordel dejen heri, og glat herefter overfladen med en vinklet paletkniv.

Bunden bages ved 175 grader varmluft i ca. 30 min afhængig af ovn.

Når kagen tages ud af ovnen vendes formen på hovedet, og dette indtil bunden er kølet helt af. Således får du en jævn overflade, da den har en tendens til at hæve på midten under afbagning.

Når bunden er kølet helt af, frigøres den fra springformen og man skal nu bruge en brødkniv til at skære 3 lige tykke bunde.

Og så er bundene klar til brug.

 





Lagkage med ribs og hvid chokolade

til 8-10 personer

 

Blondie

135 g smør

135 g hvid chokolade (jeg bruger Callebaut)

3 æg

75 g rørsukker

112 g hvedemel

En knivspids salt

 

Smelt smørret og den hvide chokolade sammen i en gryde ved svag varme. Æg og rørsukker piskes lyst og luftigt. Vend herefter forsigtigt din smør/chokoladeblanding i æggesnapsen, for til sidst at sigte mel og salt ned i blandingen. Det hele vendes forsigtigt sammen.

Beklæd en springform (22cm) med bagepapir i bunden, eller hæld dejen i en silikoneform, som vist på billedet nedenfor.

Bundes bages ved 180 grader varmluft i ca. 30 min. 

Lad herefter bunden køle helt af, inde bunden befries fra springformen/silikoneformen. Nu kan bunden skæres til, så den passer i din - i dette tilfælde Saturn silikoneform (20cm).




Ribskompot/mousse

4 blade husblas

220 g ribs

110 g rørsukker

2 tsk. vaniljepasta (eller korn af 1/2 vaniljestang)

Saft og skal af en 1 citron

3 dl fløde

 

Udblød husblas i koldt vand i 15-20 min.

Ribsene skylles, og koges med rørsukker, vaniljepasta, citronsaft- og skal i ca. 10 min. Gryden tages af varmen, og væden sigtes fra ribsmassen. Lad saften stå et øjeblik, så den ikke er er brandvarm, hvorefter husblassen smeltes i den lune ribssaft. Lad nu ribssaften svale til stuetemperatur. Den ribsmasse der er tilbage efter ribssaften er siget fra kommes på blondiebunden og kommes hurtigt på frys, hvor det kan sætte sig lidt, så det er nemmere, når bunden senere skal sænkes ned i moussen. 

Fløden piskes til en let skum, og vendes forsigtigt sammen med ribssaften af 3 omgange. 



Glaze

6 blade husblas

1 dl fløde

0,5 dl vand

150 g sukker

150 g glucosesirup 

150 g hvid chokolade

Div. Pastafarve 

 

Husblas udblødes i koldt vand i 10 -15 min.

Fløde, vand, sukker og glucosesirup varmes op til lige under kogepunktet, så sukkeret smelter. Herefter smeltes husblassen ned i den lune masse og rør dt forsigtigt sammen.

Hak den hvide chokolade og kom den i en høj kande. Hæld den varme væske op til chokoladen og før stavblenderen forsigtigt og skråt ned i massen og blend nu glazen blank og fin. 

Fjern eventuelle luftbobler og lad glazen køle til 41-42 grader. Dæk glazen til med film, så der ikke danner sig en hinde øverst. 




Når glazen rammer 41-42 grader fordeles den i 3 lige store skåle/krus og indfaves med de ønskede farver. Jeg har brugt lys rosa, mørk rosa og hvid. Glazen hældes skiftevis med de 3 farver (ca. 6 gange af hver farve) ned i den høje kande, der holdes let skråt. 

Når glazen er 36 grader, er den klar til at komme over kagen. 

Kagen befries fra silikoneformen, og placeres på en riste og kan nu glazes. Pyntes som man har lyst. 

Placer herefter kagen på et fad, hvor den kan tø stille og roligt i køleskabet. Den er klar til at blive spist efter ca. 4 timer. 






Hjemmeside? Få din egen her...