CakeryBySusanne

Peanuttærte med flødebolleskum

Det skal du bruge:

Perforeret tærteform 20 cm

Termometer

Sprøjtepose

Stjernetyl

 

8-10 personer

 

Mørdej

40 g smør

65 g hvedemel

25 g flormelis

15 saltede peanuts

1/4 æg

 

Blend dine peanuts til mel.

Kom hvedemel, flormelis og smør ned til din peanutmel i blenderen, og rør det hurtig sammen. Saml dejen med ægget. Lad dejen hville sig i en halv time i køleskabet.

Rul nu dejen ud på et stykke bagepapir, og tag din perforerede tærtering og placer på dejen, som udstikkes. Lad tærteringen være, og fjern den resterende dej rundt om. Lav lange strimler og beklæd siderne af din perforerede tærteform.

 

Mandelfrangipane

50 g mandelmel

50 g sukker

50 blødt smør

1 lille æg

1 spsk. mandelessens

knivspids salt

 

Mandelmel, sukker, smør, æg, salt og mandelessens i en skål og pisk det let og luftigt. Smør frangipanen ud på din mørdejsbund og bag tærten ved 180 grader i ca. 20 min afhængig af din ovn. Når den er let gylden tages den ud af ovnen og køles helt af.

 

 

 

 


Gold chokoladeganache

75 g callebaut gold chokolade

50 ml piskefløde

10 g glucosesirup

knivspids salt

Saltede peanuts

 

Bring din fløde og gkucosesirup til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den nu over din chokolade, mens du rører i midten med din dejskraber. Fortsæt med at røre, til din ganche samler sig og får en blank og smuk overflade. Smag til med salt og stavblend ganachen.

Kom ganachen på din tærteform, og drys med saltede peanuts. Sæt tærten i køleskabet i et par timer, til den har sat sig.


Flødebolleskum

120 g sukker

60 g glucosesirup

40 g vand

80 g æggehvider

25 g sukker

 

Sukker, vand og glucosesirup koges op til 118 grader i en gryde. Imens pisk din æggehvider skummende og tilsæt de 15 g sukker og pisk det ganske let op.

Når din sukkerlage rammer 118 grader tages den af varmen og hældes i en tynd stråle ned til æggehviderne, imens den fortsat pisker. Når al sukkerlagen er tilsat skrues rørmaskinen til højeste hastighed og pisk i ca. 15 min. indtil din skum er fast og afkølet. Du skal til sidst have en fast og sej masse. Placer din flerrillede stjernetyl i en sprøjtepose, og sprøjt skummet på din kage.


Chokoladeovertræk

300 g gold chokolade

50 g callebaut mycryo eller kakaosmør + 5 g til temperering

 

Chokolade og  mycryo/kakaosmør kommes i en skål og ind i mikrovnen. Jeg starter med at give det 1 minut, tager skålen ud og rører rundt. Giver det herefter 30 sekunder af gangen og tager det ud og rører rundt. Når din chokolade er smeltet, skal temperaturen ned på 34 grader, inden man tilsætter sine 5 g mycryo til temperering.

Når chokoladen rammer 34 grader kommes mycryoen i. Rør rundt til det er opløst, og den falder til 29 grader.

Når overtrækschokoladen rammer de 29 grader kommes den over i skål, fad, tallerken eller hvad du lige har der, hvor din kage kan dyppes i. Jeg har brugt en silikoneform der er 22 cm, og hvor min kage lige kunne komme i. Din kage kan nu dyppes i chokoladen.

 

Pynt

Guldstøv

Chokoladesnirkler

Chokoladekugler

 
Lagkage med ribs og hvid chokolade

til 8-10 personer

 

Blondie

135 g smør

135 g hvid chokolade (jeg bruger Callebaut)

3 æg

75 g rørsukker

112 g hvedemel

En knivspids salt

 

Smelt smørret og den hvide chokolade sammen i en gryde ved svag varme. Æg og rørsukker piskes lyst og luftigt. Vend herefter forsigtigt din smør/chokoladeblanding i æggesnapsen, for til sidst at sigte mel og salt ned i blandingen. Det hele vendes forsigtigt sammen.

Beklæd en springform (22cm) med bagepapir i bunden, eller hæld dejen i en silikoneform, som vist på billedet nedenfor.

Bundes bages ved 180 grader varmluft i ca. 30 min. 

Lad herefter bunden køle helt af, inde bunden befries fra springformen/silikoneformen. Nu kan bunden skæres til, så den passer i din - i dette tilfælde Saturn silikoneform (20cm).
Ribskompot/mousse

4 blade husblas

220 g ribs

110 g rørsukker

2 tsk. vaniljepasta (eller korn af 1/2 vaniljestang)

Saft og skal af en 1 citron

3 dl fløde

 

Udblød husblas i koldt vand i 15-20 min.

Ribsene skylles, og koges med rørsukker, vaniljepasta, citronsaft- og skal i ca. 10 min. Gryden tages af varmen, og væden sigtes fra ribsmassen. Lad saften stå et øjeblik, så den ikke er er brandvarm, hvorefter husblassen smeltes i den lune ribssaft. Lad nu ribssaften svale til stuetemperatur. Den ribsmasse der er tilbage efter ribssaften er siget fra kommes på blondiebunden og kommes hurtigt på frys, hvor det kan sætte sig lidt, så det er nemmere, når bunden senere skal sænkes ned i moussen. 

Fløden piskes til en let skum, og vendes forsigtigt sammen med ribssaften af 3 omgange. Glaze

6 blade husblas

1 dl fløde

0,5 dl vand

150 g sukker

150 g glucosesirup 

150 g hvid chokolade

Div. Pastafarve 

 

Husblas udblødes i koldt vand i 10 -15 min.

Fløde, vand, sukker og glucosesirup varmes op til lige under kogepunktet, så sukkeret smelter. Herefter smeltes husblassen ned i den lune masse og rør dt forsigtigt sammen.

Hak den hvide chokolade og kom den i en høj kande. Hæld den varme væske op til chokoladen og før stavblenderen forsigtigt og skråt ned i massen og blend nu glazen blank og fin. 

Fjern eventuelle luftbobler og lad glazen køle til 41-42 grader. Dæk glazen til med film, så der ikke danner sig en hinde øverst. 
Når glazen rammer 41-42 grader fordeles den i 3 lige store skåle/krus og indfaves med de ønskede farver. Jeg har brugt lys rosa, mørk rosa og hvid. Glazen hældes skiftevis med de 3 farver (ca. 6 gange af hver farve) ned i den høje kande, der holdes let skråt. 

Når glazen er 36 grader, er den klar til at komme over kagen. 

Kagen befries fra silikoneformen, og placeres på en riste og kan nu glazes. Pyntes som man har lyst. 

Placer herefter kagen på et fad, hvor den kan tø stille og roligt i køleskabet. Den er klar til at blive spist efter ca. 4 timer. 


Hjemmeside? Få din egen her...